Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 274-117449

Personal

Ibland kan det vara svårt att veta vad för typ av film som passar att visa i olika sammanhang. Kanske vet du vilket tema du är på jakt efter men hittar inte rätt titel. Film Stockholm kan komma med tips på filmer som passar till olika former av ämnen och frågeställningar, samt var du kan vända dig för att hitta den typ av filmer du eftersöker. Vi har också ett stort kontaktnät av filmpedagoger som kan leda samtal och fördjupa upplevelsen.

Att visa filmer för patienter kräver alltid institutionella rättigheter. Bokar du film genom Kultur i vården ingår dessa i avtalet. De erbjuder också portabel bioteknik som sätts upp plats. Bokar du filmer via en vanlig distributör för att visa på enhetens teknik måste du avtala institutionella rättigheter när du bokar filmen.

Swedish Film och FilmCentrum är två distributörer med erfarenhet från detta och som kan förmedla den typ av rättigheter du behöver för att visa film på en vårdplats. Att visa film för patientgrupper utan att ha rättigheter, t.ex. en dvd som köpts in för personligt bruk, är ett brott mot upphovsrättslagen.

För dig som arbetar med eller utbildar andra inom vård och omsorg, se FilmApoteket för tips på över 200 filmer för barn, unga, och vuxna. 

Film Stockholm kan hjälpa dig med kontakter inom Kultur i vården, men har också erfarenheter av att själva arbeta med visningsverksamhet inom vårdområdet och kan komma med tips på lämpliga filmer. 

För frågor, vänligen kontakta Anita Hjelm.