Hoppa till huvudinnehåll

Filmpedagogisk frukostträff 3/6

Bilder ur Den Pedagogiska Designbyråns verksamhet. Foto: Hanna Andersson, Mahdi Janipour/Imna Photo, Antonia Sehlstedt.

Välkommen till filmpedagogiskt frukostsamtal! Den här frukostträffen riktar sig till dig som arbetar med filmpedagogisk verksamhet för barn och unga i skola eller fritidsverksamhet. Ett digitalt möte där vi också fokuserar på det digitala – pedagogik och inspiration för dig som kommit igång eller funderar på att starta distansundervisning eller streama dina arrangemang.

Frukostträffen arrangeras av filmkonsulenterna på Region Stockholm och Förvaltningen för kulturutveckling, Västra Götalandsregionen och riktar sig till filmpedagoger verksamma i våra regioner.

Vi kommer att informera kort om Kulturkatalogerna och den filmpedagogiska verksamheten i respektive region och du kan ställa frågor både till oss och våra inbjudna talare. Välkommen!

Praktisk information

Datum och tid: onsdag 3 juni kl 10.00-11.30
Anmälan: Anmäl dig senast 29 maj genom e-post till josefine.alm@sll.se
Möteslänk: Länk till den digitala träffen samt dagordning får du när du anmält ditt deltagande.

Program

Digitala verktyg och distanspedagogik med Erik Bergstrand
Här får du en introduktion till några av de mest använda verktygen för digitala möten med fokus på hur du bäst använder dem i en kurssituation. Erik Bergstrand tar upp praktiska tips och tricks för att lyckas med pedagogik på distans, och skapa förutsättningar för interaktion och utbyte med deltagare.

Erik Bergstrand är kurskoordinator och projektledare på Kulturakademin i Göteborg, som är specialiserade på kompetensutveckling för professionella verksamheter och utövare inom scenkonst, musik, audiovisuella media. Kulturakademin förser branscherna med workshops, kurser och seminarier både i analog och digital form.

Inspirationsföreläsning med Den Pedagogiska Designbyrån
Frida Lindberg och Hanna Andersson från Den Pedagogiska Designbyrån delar med sig av sina erfarenheter, tankar och utmaningar kring att möta barn och unga i olika former av filmpedagogiska projekt.

Den Pedagogiska Designbyrån arbetar med lärande inom konst, design och media. Bland uppdragsgivarna finns skolor, museer och andra institutioner och arbetet sträcker sig till från animation i vården till film i skolan och projekt i flyktingläger. Den Pedagogiska Designbyrån består av Hanna Andersson, Anna-Karin Holtz och Frida Lindberg, alla utbildade på Konstfacks Bildpedagogikprogram.

2020-05-20