Hoppa till huvudinnehåll

FÖRVARET uttagen till Tempo Documentary Award

Bild ur Förvaret

Dokumentärfilmfestivalen Tempo släppte nyligen de nominerade filmerna till Tempo Documentary Award och vi är mycket stolta över att en av de utvalda filmerna är FÖRVARET av Anna Persson och Shaon Chakraborty. FÖRVARET har utvecklats under programmet STHLM Debut och är de båda regissörernas långfilmsdebut.

Förvaret är en dokumentärfilm inifrån ett svenskt förvar - Migrationsverkets låsta enhet där människor som inte fått tillstånd att stanna i Sverige frihetsberövas i väntan på tvångsavvisning. Med unik access till en hittills oskildrad plats väcker filmen fundamentala frågor om rörelsefrihet och människovärde. 

Också en av de tävlande filmerna i Tempo Short Award har koppling till STHLM Debut. Det är KRISDOKUMENT, EN ÖVERLEVNADSGUIDE om krisen i Grekland av Elisabeth Marjanovic Cronvall och Marta Dauliute som just nu är med i programmet för att utveckla sin långfilm HUMAN RESOURCES.

STHLM Debut är en satsning riktad mot långfilmsdebuterande regissörer och producenter i Stockholm-Mälardalsregionen. Det är ett samarbete mellan Filmregion Stockholm-Mälardalen, Film Stockholm/Filmbasen och Stockholms Internationella Filmfestival. Huvudfinansiär är Stockholms läns landsting. Sista datum för att ansöka till nästa omgång av STHLM Debut är 10 februari. Läs mer om hur du ansöker här.

2016-12-27