Hoppa till huvudinnehåll

Erik Håkanssons klass vann pris vid Skolfilmsfestivalen 2017

Erik Håkansson, lärare vid Danderyds gymnasium.

Läraren Erik Håkansson vann, tillsammans med sina elever på Danderyds gymnasium, publikens pris vid Skolfilmsfestivalen 2017.

- Det var första året vi var med. Jag tror säkert vi kommer att vara med igen. Det var kul att träffa andra deltagare från både förskoleklass till gymnasiet och att vi vann var en extra krydda, säger han.

Danderydsklasserna gjorde reklamfilmer för en speciell juridisk inriktning av samhällsvetarprogrammet som finns på deras gymnasium. 

- Vi filmade med eleverna egna mobiltelefoner, använde skolans mikrofoner och stativ, redigerade på dator med hjälp av gratisprogram. Det krävs inte så mycket teknisk kunskap, berättar Erik. 

Första pris i skolfilmfestivalen var en biovisning av Ruben Östlunds film Play på Gamla Filmstaden i Råsunda. Filmen hade klassen valt och efteråt hade de en diskussion om filmen och fick en guidad tur i området som brukar kallas Sveriges Hollywood.

Årets Skolfilmfestival äger rum på Filmhuset den 12 oktober. Klasser från förskoleklass upp till gymnasiet kan anmäla filmer som gjorts i skolan. Anmälan skickas till skola@stockmotion.se senast den 14 september.

Vill du veta mer; kontakta Charlotte Karlsson, konsulent för filmpedagogik på Film Stockholm. 

2018-06-11