Hoppa till huvudinnehåll

Kan jag söka stöd för pedagogiska projekt via er?

Film Stockholm har inga egna stöd för filmpedagogiska projekt, men vi kan hjälpa dig genom processen. Två sätt att söka stöd för ditt filmprojekt är genom skapande skola och Svenska Filminstitutet. 

Skapande skola syftar till att stärka arbetet med kultur i skolan. Stödet söks hos Kulturrådet en gång per år av skolans huvudman och gäller för åk F-9 i kommunala och fristående skolor. Målet är att eleverna ska få möjlighet att ta del av olika kulturformer, möta professionella kulturskapare och själva få ägna sig åt kreativt skapande. Mer information om Skapande skola och hur man söker stöd finns på Kulturrådets hemsida.

Svenska Filminstitutet fördelar stöd till kommuner och skolor i syfte att ge barn och ungdomar möjlighet till kvalitativa filmupplevelser och till fördjupade kunskaper om rörliga bilder. Med stödet kan man utveckla arbetet med film på skolan, kulturskolan, eller i fritidsverksamhet. Det kan användas för arbete med film i skolan, fortbildning för lärare och skolbiovisningar. Stödet kan sökas två gånger per år av kommunal förvaltning, skola eller annan organisation som drivs genom ekonomiskt stöd av kommunen. Mer information finns på Svenska Filminstitutets hemsida.

För frågor om hur dessa stöd kan sökas och användas, vänligen kontakta FredrikRafael eller Charlotte