Fokus

Se seminarierna från STOCKmotion 2019

2019-11-01

I årets seminarieprogram på STOCKmotion fick vi bland annat höra hur du kan jobba kreativt med låg budget, vart du vänder dig för att få hjälp med filmprojekt och hur det går till när man vill söka stöd hos olika organisationer. Vi filmade det mesta och nu kan du se seminarierna i efterhand.

Filmbasen DISPLAY: Se samtalet om Aniara

2019-03-14

Efter Filmbasen DISPLAY:s visning av Aniara på biografen Zita den 26 februari samtalade regissörerna Pella Kågerman och Hugo Lilja med moderatorna Kaly Halkawt om arbetet med filmen.

Filmbasen Display: Se samtalet om Flotten

2018-12-10

Efter Filmbasen DISPLAY:s visning av Flotten berättade filmens regissör Marcus Lindeen om arbetet med filmen för Emma Gray Munthe. Se vår livesändning från samtalet här.

Filmbasen DISPLAY: Se samtalet om Kärlek och vilja

2018-09-24

Efter Filmbasen DISPLAY:s visning av Kärlek och vilja berättade filmens regissör Marcus Carlsson och producent Lovisa Charlier om arbetet med filmen för Zanyar Adami. Se vår livesändning från samtalet här.

Filmbasen DISPLAY: Se samtalet med Fanni Metelius

2018-09-24

Efter Filmbasen DISPLAY:s visning av Hjärtat berättade filmens regissör Fanni Metelius och fotograf Maja Dennhag om arbetet med filmen för Amie Bramme Sey. Se hela samtalet här.

Göra film – så får du stöd

2017-12-01

Under STOCKmotion filmfestival hölls flera seminarier där filmare fick tips om att söka stöd för sina filmprojekt. Här kan du se ett samtal om var och hur man kan söka stöd i Stockholms län, samt ett samtal med Filminstitutets kort- och dokumentärfilmskonsulenter.

STOCKmotionvinnaren Bahar Pars tips inför deadline

2016-05-03

Under förra årets prisutdelning på STOCKmotion tog Bahar Pars storslam med sin film Rinkebysvenska genom att vinna Bästa film i kategorin 27+, Filmcentrums pris och PUMA-priset. Vi tog ett snack med henne om hur det kändes att vinna, vad hon har på gång nu och om hon har några tips till aspirerande regissörer som ska skicka in sina kortfilmer till STOCKmotion i år.
Vad tänkte du när ditt namn lästes upp första gången under prisutdelningen på STOCKmotion?

Vad är Återklippning?

2015-11-07

Återklippning är Filmbasens filmklubb för feedback där filmskapare kan visa sina ännu inte helt färdigställda projekt och sedan få återkoppling på det, både från den närvarande publiken och från en eller flera speciellt inbjudna, mer rutinerade gäster.

Tips från proffsen om festivaler och distribution

2015-11-04

Under Uppsala kortfilmsfestival arrangerades bland annat seminariet Would You Buy This, där deltagare på Uppsala Talangdagar visade upp sina filmer, och utifrån dem diskuterade sedan en panelen vilka filmer de tar in i sina festivaler eller vilka som får distribution. Panel bestod av representanter från svensk och internationell filmbransch.

Alba Lange om Talangveckan på Fårö

2015-06-27

Veckan efter midsommar, i samband med Bergmanveckan på Fårö, samlades 23 utvalda filmskapare från hela Sverige för att se föreläsningar, möta filmbransch och knyta kontakter på Fårö och Sudersands långa strand. En av de som Filmbasen sände ut till Talangdagarna var Alba Lange. Hon gick ut gymnasiet för drygt ett år sedan ochhar sedan dess ägnat den tiden åt att prova på så många funktioner inom filmbraschen som möjligt.