Tidigare workshops & event

Film Stockholm arrangerar varje år en rad workshops, seminarier och andra typer av events för våra målgrupper. Här ser du en del av våra tidigare workshops och event.

Filmworkshop: Nya röster – Nya filmer

2021-09-25
Bild: Pella Kågerman regisserar

Har du en idé som du vill göra film av? Vill du få inspiration och verktyg för att kunna förverkliga ditt kortfilmsprojekt? Sök till Film Stockholms och Fanzingos workshop Nya röster – Nya filmer. Workshopen leds av Ali Quraishi, filmare, fotograf och workshopledare, och Pella Kågerman, regissör och manusförfattare. Pella vann en Guldbagge för långfilmsdebuten Aniara och är aktuell med kortfilmen Reckless. Tillsammans delar de med sig av framgångar, misstag, tips och inspiration. Workshopen äger rum 25-26 september 2021. Sök senast 30 augusti!

Work in progress: Sagres

2021-06-21
Bild från filmen Sagres. Foto: Sloan Laurits

Vi har bjudit in regissören och manusförfattaren Lovisa Sirén och skådespelerskan Bahar Pars till ett samtal och work in progress kring Lovisa Siréns kommande långfilmsdebut Sagres, där Bahar Pars spelar en av huvudrollerna. Vi är nyfikna på arbetet med filmen, då inspelningen påbörjades mitt under pandemin 2020. Hur har det påverkat produktionen och vilka nya vägar har det lett till? Moderator: Emma Gray Munthe. Obs! Nytt datum: 21 juni kl. 14-15.

Se Screen Talent Europe Pitching Forum den 10 juni

2021-06-10

Välkommen att se SCREEN TALENT EUROPE PITCHING FORUM online under norska Kortfilmfestivalen! Elva producenter, regissörer och manusförfattare presenterar sina projekt för en extern jury och en online-publik av potentiella medproducenter, finansiärer och filmskapare. Den pitch som vinner får ett produktionsbidrag på 4000 EUR. Följ pitchen online den 10 juni kl. 11.00 – 13.00.

Samtal om filmkommission

2021-04-29
Daniel Chilla och Ville Jegerhjelm

Vad är filmkommission? Hur kan filmkommissionärt arbete påverka din filminspelning? Vi har bjudit in filmkommissionärerna Daniel Chilla (Film Stockholm) och Ville Jegerhjelm (Film på Gotland) att samtala om sitt arbete och hur de kan underlätta och vägleda filmproduktioner i regionerna. Moderator: Maida Krak, filmproducent. Datum: 29 april kl. 15.00-16.00. Anmälan...

Flaggvaktsutbildning

2021-03-29
Filminspelning på natten. Foto: Daniel_Chilla

Kursen inbegriper Flaggvaktsutbildning och Arbete på väg 1:1, 1:2 och 1:3 (ej HLR). Deltagare erhåller bevis/diplom för genomförd utbildning. Kursavgift: 800 kr exkl. moms. Max 16 deltagare. Coronadirektiv, anmälan och mer info: Läs mer...

Juridik & avtal för filmarbetare

2021-03-25

Tycker du det är krångligt med avtal? Vässa dina kunskaper med oss den 25 mars! Film på Gotland i samarbete med Film Stockholm välkomnar till ett online-seminarium om juridik och avtal för filmarbetare. Filmjuristen Nina Bennet har gedigen erfarenhet av filmproduktion och juridik. Hon har deltagit i flera uppskattade seminarier om ämnet och kommer att lotsa oss mellan paragraferna. Eventet är gratis. Vi välkomnar 70 personer. Först till kvar gäller!

Audiovisual Talks: Jenny Popplewell om att skapa dokumentärer till en världsomspännande publik

2021-03-17

Välkommen till Audiovisual Talks 17 mars! Säsongens första Audiovisual Talks gästas av den hyllade dokumentärfilmaren Jenny Popplewell, som samtalar med Johanna St Michaels, regissör och producent, på temat "Att skapa dokumentärer till en världsomspännande publik". Medverkan är kostnadsfri men anmälan krävs. Eventet är på engelska.

Vill du bli en av Film Stockholms representanter i Tempo Meet-up 2021?

2021-01-14
Skärmbild från Tempos webbplats..

En mötesplats för dokumentärfilmare! Tempo Meet Up är ett talangprogram med speed dating, master classes, filmvisningar, möten med den svenska dokumentärbranschen samt samtal i grupp om egna projekt i ett skräddarsytt program under Tempo Dokumentärfestival.

Sök senast 14 januari.

Anmälan till Tempo Pitch öppen – sök senast 5 januari

2021-01-05
Tempo Pitch. På bilden syns en mobiltelefon som filmar Tempos logotyp. Foto: Tempo.

Anmäl ditt projekt idag och vinn 90 000 kronor! Tempo Pitch vänder sig till professionellt verksamma producenter/regissörer som har producerat minst en film som distribuerats på biograf, TV eller VOD.

Sök senast 5 januari.

Audiovisual Talks: Grab Them and deep fake

2020-12-03
Audiovisual Talks: Gram Them.

On December 3, Audiovisual Talks invites you to an exclusive panel discussion about the film Grab Them – on art, democracy, and the technical challenges of working with deep fake.

The seminar is open for everyone and free of charge.