Nyheter

”Kärnan i Film Stockholm Debut är att lära av varandra”

2022-08-17
Syntolkning: Elin Övergaard och Manne Indahl i kontorsmiljö hos Film Stockholm. Foto: Mikael Ström Jupiter/Film Stockholm

Film Stockholm Debut är ett utvecklingsprogram för långfilmsdebuterande regissörer och deras producenter. Nu tar vi emot ansökningar till nästa omgång och därför passar vi på att ta tempen några av deltagarna i den pågående omgången - här möter vi Elin Övergaard och Manne Indahl som deltar med projektet Blåsfisken.

Deadline för ansökan till Film Stockholm Debut 2 är den 24 augusti 2022.

Här är vinnarna av årets Efter Bergman-stipendium

2022-07-05
Kirsi Vikman och Jimmy Karlsson. Foto: Beata Konar.

Jimmy Karlsson och Kirsi Vikman med projektet Kuun poika (Pojken på månen) är årets mottagare av Efter Bergman. Kuun poika är det första projektet på finska som vinner Efter Bergman.

Film Stockholm AB på Bergmanveckan

2022-06-28
Syntolkning: Bildmontage på Ingmar Bergman och Sven Nykvist med texten

Nu börjar Bergmanveckan på Fårö och Film Stockholm AB medverkar på flera sätt: Vi är med och arrangerar talangsatsningarna Talangdagarna på Fårö och Talang över Östersjön. Vi håller ett panelsamtal tillsammans med Film på Gotland om kreatörens roll i det nya produktionslandskapet. Vi är med och delar ut manusstipendiet Efter Bergman. Och ni kan träffa oss på ett mingel som som arrangeras av våra samarbetspartner Gotlands Filmfond och Film på Gotland.

Sophie Vuković: ”Film Stockholm Debut är lite som parterapi”

2022-06-17
Syntolkning: Regissören Sophie Vuković, och producenterna Eliza Jones och Markus Waltå möter Film Stockholm Debuts Anne-Marie Söhrman Fermelin och Lina Jonsson vid ett bord i ett mötesrum. Foto: Mikael Ström Jupiter/Film Stockholm.

Film Stockholm Debut är ett utvecklingsprogram för långfilmsdebuterande regissörer och deras producenter. Nu tar vi emot ansökningar till nästa omgång och därför passar vi på att ta tempen några av deltagarna i den pågående omgången. Deadline för ansökan till Film Stockholm Debut 2 är den 24 augusti 2022.

Anmäl din film till Novemberfestivalen 2022

2022-06-14
Syntolkning: Bild med texten

Stockholms uttagning till Novemberfestivalen hålls 2022 i samarbete med Sveriges Filmförbund som arrangerar Sveriges Kortfilmfestival. Sista dag för anmälan är den 31 augusti.

Film Stockholms handläggningstider i sommar

2022-06-10
Syntolkning: Text på ljusblå bakgrund:

Sommaren närmar sig med stormsteg - och med detta semestertiderna. Vi tar löpande emot ansökningar om nya samproduktionsinsatser under sommaren men handläggningstiderna kommer att vara längre än vanligt.

Film Stockholm fyller 1 år – en hälsning från vår vd

2022-06-01
Syntolkning: Bild med texten FILM STOCKHOLM FYLLER 1 ÅR!

I dag den 1 juni 2022 fyller Film Stockholm ett år. Det tycker vi som jobbar på Film Stockholm är fantastiskt Det har varit ett roligt och intensivt år då vi både har byggt (och bygger) ett regionalägt bolag med allt vad det innebär och har varit igång med vår verksamhet med fullt tryck. Vi firar ettårsdagen med att summera det vi åstadkommit tillsammans med er. Vi har verkligen gjort både det ena och det andra.

Sök till manuskursen Archipelago Script Lab 2022

2022-05-18
Syntolkning: Petra Revenue, kursledaren, i närbild till höger i bild mot grå/vit bakgrund. Till vänster högst upp i texten står det: Archipelago Script Lab med versaler.

Nu letar vi efter dig som vill utveckla din filmberättelse tillsammans med andra filmmanusförfattare/producenter/regissörer under 4-5 dagar på Håskö i Gryts skärgård i Östergötland. Totalt 6 projekt deltar i kursen. Man kan komma som manusförfattare, antingen själv eller tillsammans med producent/regissör.

Sök till Talent Camp Odense

2022-05-09
Logotyp med texten Talent Camp Odense.

Är du en modig, ambitiös och idérik producent, regissör eller manusförfattare? Sök till Talent Camp Odense den 29 juni-3 augusti 2022, där du får chansen att träffa talangfulla filmskapare från hela världen. Deadline för ansökan är den 1 juni.

Sök till Film Stockholm Debut 2

2022-05-05
Gruppbild på deltagarna i Film Stockholm Debut 2022.

Film Stockholm Debut är ett utvecklingsprogram för långfilmsdebutanter, byggt på de erfarenheter och metoder som byggts upp under tidigare program som Filmbasens Talangprogram, STHLM Debut och Pure Fiction. Nu öppnar ansökan till den andra omgången av Film Stockholm Debut.

Deadline för ansökan är den 24 augusti 2022.