Nyheter

Sök till manuskursen Archipelago Script Lab 2022

2022-05-18
Syntolkning: Petra Revenue, kursledaren, i närbild till höger i bild mot grå/vit bakgrund. Till vänster högst upp i texten står det: Archipelago Script Lab med versaler.

Nu letar vi efter dig som vill utveckla din filmberättelse tillsammans med andra filmmanusförfattare/producenter/regissörer under 4-5 dagar på Håskö i Gryts skärgård i Östergötland. Totalt 6 projekt deltar i kursen. Man kan komma som manusförfattare, antingen själv eller tillsammans med producent/regissör.

Sök till Talent Camp Odense

2022-05-09
Logotyp med texten Talent Camp Odense.

Är du en modig, ambitiös och idérik producent, regissör eller manusförfattare? Sök till Talent Camp Odense den 29 juni-3 augusti 2022, där du får chansen att träffa talangfulla filmskapare från hela världen. Deadline för ansökan är den 1 juni.

Sök till Film Stockholm Debut 2

2022-05-05
Gruppbild på deltagarna i Film Stockholm Debut 2022.

Film Stockholm Debut är ett utvecklingsprogram för långfilmsdebutanter, byggt på de erfarenheter och metoder som byggts upp under tidigare program som Filmbasens Talangprogram, STHLM Debut och Pure Fiction. Nu öppnar ansökan till den andra omgången av Film Stockholm Debut.

Deadline för ansökan är den 24 augusti 2022.

Pitcha din filmidé under filmfestivalen i Grimstad

2022-04-29
Båttur under Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Under Kortfilmfestivalen i Grimstad i södra Norge 8-13 juni arrangeras Screen Talent Europe Pitching Forum. Producenter, regissörer och manusförfattare får fem minuter på sig att presentera sina projekt för en jury och publik bestående potentiella producenter och finansiärer. Vinnaren får 4 000 euro i produktionsstöd.

Så ser du Film Stockholms aktuella samproduktioner

2022-04-28
Skärmbild från Kikaren på SVT Play.

Vi på Film Stockholm AB är glada att flera av våra samproduktioner äntligen haft premiär och går att se på olika sätt. Här kommer en guide – så hittar du rätt!

Här är juryn till Efter Bergman – manusstipendiet på Fårö

2022-04-27
Bildmontage på Pella Kågerman, Susanne Wigorts och Tomas Bannerhed. Foto: Kuba Rose, Marcus Gustafsson, Staffan Löwstedt.

Sedan 2021 tar arrangörerna av manusstipendiet Efter Bergman in en extern jury för att bedöma ansökningarna och välja ut årets stipendiat. Juryn består i år av filmregissören och konstnären Pella Kågerman, författaren Tomas Bannerhed samt Susanne Wigorts Yngvesson som är professor i etik vid Enskilda Högskolan Stockholm.

Sök till Bergmanveckans talangdagar 2022

2022-04-27
Bild på stenstrand på Fårö. Foto: Film på Gotland.

Sedan 2009 har Film på Gotland, Filmregionerna och Bergmancenter arrangerat Bergmanveckans talangdagar parallellt med Bergmanveckan på Fårö. Talangdagarna är en arena för talangutveckling med ambitionen att skapa en kreativ mötesplats för filmare som kommit en bit på väg. Ansök till Talangdagarna senast den 18 maj 2022.

Premiär för En mot en på SVT

2022-03-24
Alieu Jeng och Solomon Njie i rollerna som Malik och Ousman i En mot en. Foto: Janne Danielsson/SVT.

På söndag 27 mars har fotbollsdramat En mot en premiär. Två avsnitt släpps direkt på SVT Play. Vill man se det i SVT1 får man bänka sig 21:50 samma kväll. Film Stockholm AB är samproducenter till den här berättelsen om drömmar, om ett fotbollskontrakt och ett bättre liv. Vad är viktigast, talang eller hård träning? De oskiljaktiga bröderna Ousman och Malik ställs i slutändan mot varandra i livets vägskäl.

Grattis till vinnarna på Tempo Dokumentärfestival

2022-03-14
Gruppbild på vinnarna på Tempo Dokumentärfestival 2022. Foto: Tempo Dokumentärfestival.

I helgen avslutades Tempo Dokumentärfestival och vi på Film Stockholm AB vill passa på att gratulera alla vinnare. Ett extra grattis till vinnarna i de kategorier som vi är med och arrangerar: New Doc där vinnaren blev Pink Rider av Daniel Aguirre Montoya och Tempo Pitch som vanns av Nima Shirali med projektet Katwe!

Webbinarium: Tillsammans gör vi svensk film hållbar

2022-03-03
Inspelningsutrustning i fokus under en filminspelning i Stockholm. Foto: Daniel Chilla/Film Stockholm

Svensk filmproduktion har mycket att vinna på att delta i en omställningen till ett mer hållbart producerande. För att det ska ske krävs kunskap, samverkan och lämpliga verktyg. Film Stockholm AB och Film på Gotland har 2022 valt att testa och utvärdera företaget Greentimes verktyg Hållbar film.

Vi vill därför välkomna till ett inspirerande webbinarium den 22 mars om verktyget och hur det kan bidra till att göra just din produktion mer hållbar.