Nyheter

Sophie Vuković: ”Film Stockholm Debut är lite som parterapi”

2022-06-17
Syntolkning: Regissören Sophie Vuković, och producenterna Eliza Jones och Markus Waltå möter Film Stockholm Debuts Anne-Marie Söhrman Fermelin och Lina Jonsson vid ett bord i ett mötesrum. Foto: Mikael Ström Jupiter/Film Stockholm.

Film Stockholm Debut är ett utvecklingsprogram för långfilmsdebuterande regissörer och deras producenter. Nu tar vi emot ansökningar till nästa omgång och därför passar vi på att ta tempen några av deltagarna i den pågående omgången. Deadline för ansökan till Film Stockholm Debut 2 är den 24 augusti 2022.

Info om STOCKmotion och uttagning till Novemberfestivalen 2022

2022-06-14
Syntolkning: Bild med logotypen för STOCKmotion filmfestival.

Det är ännu osäkert om kortfilmsfestivalen STOCKmotion kommer att äga rum 2022. Däremot är det nu klart att uttagningen av Stockholmsfilmer till Novemberfestivalen kommer att hållas i samarbete med Sveriges Filmförbund som årligen arrangerar Sveriges Kortfilmfestival. Filmanmälan kommer att vara öppen hela augusti.

Film Stockholms handläggningstider i sommar

2022-06-10
Syntolkning: Text på ljusblå bakgrund:

Sommaren närmar sig med stormsteg - och med detta semestertiderna. Vi tar löpande emot ansökningar om nya samproduktionsinsatser under sommaren men handläggningstiderna kommer att vara längre än vanligt.

Film Stockholm fyller 1 år – en hälsning från vår vd

2022-06-01
Syntolkning: Bild med texten FILM STOCKHOLM FYLLER 1 ÅR!

I dag den 1 juni 2022 fyller Film Stockholm ett år. Det tycker vi som jobbar på Film Stockholm är fantastiskt Det har varit ett roligt och intensivt år då vi både har byggt (och bygger) ett regionalägt bolag med allt vad det innebär och har varit igång med vår verksamhet med fullt tryck. Vi firar ettårsdagen med att summera det vi åstadkommit tillsammans med er. Vi har verkligen gjort både det ena och det andra.

Sök till manuskursen Archipelago Script Lab 2022

2022-05-18
Syntolkning: Petra Revenue, kursledaren, i närbild till höger i bild mot grå/vit bakgrund. Till vänster högst upp i texten står det: Archipelago Script Lab med versaler.

Nu letar vi efter dig som vill utveckla din filmberättelse tillsammans med andra filmmanusförfattare/producenter/regissörer under 4-5 dagar på Håskö i Gryts skärgård i Östergötland. Totalt 6 projekt deltar i kursen. Man kan komma som manusförfattare, antingen själv eller tillsammans med producent/regissör.

Sök till Talent Camp Odense

2022-05-09
Logotyp med texten Talent Camp Odense.

Är du en modig, ambitiös och idérik producent, regissör eller manusförfattare? Sök till Talent Camp Odense den 29 juni-3 augusti 2022, där du får chansen att träffa talangfulla filmskapare från hela världen. Deadline för ansökan är den 1 juni.

Sök till Film Stockholm Debut 2

2022-05-05
Gruppbild på deltagarna i Film Stockholm Debut 2022.

Film Stockholm Debut är ett utvecklingsprogram för långfilmsdebutanter, byggt på de erfarenheter och metoder som byggts upp under tidigare program som Filmbasens Talangprogram, STHLM Debut och Pure Fiction. Nu öppnar ansökan till den andra omgången av Film Stockholm Debut.

Deadline för ansökan är den 24 augusti 2022.

Pitcha din filmidé under filmfestivalen i Grimstad

2022-04-29
Båttur under Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Under Kortfilmfestivalen i Grimstad i södra Norge 8-13 juni arrangeras Screen Talent Europe Pitching Forum. Producenter, regissörer och manusförfattare får fem minuter på sig att presentera sina projekt för en jury och publik bestående potentiella producenter och finansiärer. Vinnaren får 4 000 euro i produktionsstöd.

Så ser du Film Stockholms aktuella samproduktioner

2022-04-28
Skärmbild från Kikaren på SVT Play.

Vi på Film Stockholm AB är glada att flera av våra samproduktioner äntligen haft premiär och går att se på olika sätt. Här kommer en guide – så hittar du rätt!

Här är juryn till Efter Bergman – manusstipendiet på Fårö

2022-04-27
Bildmontage på Pella Kågerman, Susanne Wigorts och Tomas Bannerhed. Foto: Kuba Rose, Marcus Gustafsson, Staffan Löwstedt.

Sedan 2021 tar arrangörerna av manusstipendiet Efter Bergman in en extern jury för att bedöma ansökningarna och välja ut årets stipendiat. Juryn består i år av filmregissören och konstnären Pella Kågerman, författaren Tomas Bannerhed samt Susanne Wigorts Yngvesson som är professor i etik vid Enskilda Högskolan Stockholm.