Nyheter

Northern Script tävling för nya korta filmmanus

2021-05-05

Är du mellan 18 och 25 år och vill skriva filmmanus? Tävlingen Northern Script 2021 är nu öppen och letar efter nya korta filmmanus. Sex författare från Finland, Norge och Sverige får chansen att vidareutveckla sina manus under en online-workshop i manusskrivande 18-20 november 2021. Vinnaren meddelas under workshopen. Om du vinner får du chansen att delta i en filmworkshop (organiserad av NUFF Film Festival) i Tromsø, Norge, under sommaren 2022. 

Anmäl din film till STOCKmotion!

2021-05-03

Nu öppnar anmälan till årets upplaga av kortfilmsfestivalen STOCKmotion, med över 300 000 kr i prispotten. Festivalen är dessutom Stockholms regionala uttagning till Novemberfestivalen, Sveriges största arena för ung svensk film. Deadline för att skicka in din film till STOCKmotion är 25 maj.

Nytt nätverk för hållbara samproduktioner

2021-04-30
Viggskläppen, Stockholms skärgård. Foto: Henrik Trygg/Visit Stockholm

Film på Gotlands och Film Stockholms filmkommissioner startar upp ett nätverk i norra Europa för klimatmässigt hållbara samproduktioner. Projektet har finansiering från Nordisk kulturkontakt för att under ett år arbeta med att etablera det nya nätverket. Syftet med nätverket är att gemensamt verka för att minska filmproduktionens klimatavtryck.

Här är juryn till “Efter Bergman” 2021 

2021-04-29
Juryn till

En jury har utsetts till Efter Bergman, manusstipendiet på Bergmangårdarna på Fårö. Juryn består av filmregissören och manusförfattaren Milad Alami, författaren och dramatikern Sara Stridsberg samt Ola Sigurdson som är teolog och professor vid institutionen för litteratur, idéhistoria och religion på Göteborgs universitet. Ansökningstiden är förlängd till 10 maj, så passa på att söka eller tipsa någon du känner!

Festivalkoordinator sökes till STOCKmotion

2021-04-23
STOCKmotion Filmfestival 15-16 oktober 2021

Film Stockholm driver och arrangerar årligen STOCKmotion filmfestival. Nu söker vi en festivalkoordinator till årets STOCKmotion (15-16 oktober 2021). Festivalkoordinatorn hjälper till med det praktiska arbetet inför och under festivalen. Vi söker dig som har erfarenhet av koordinering och planering av projekt, goda tekniska kunskaper i hantering av filmfiler och filmredigering, samt erfarenhet av webbhantering, marknadsföring och sociala medier. Tidsbegränsad anställning, deltid, 1 juni - 31 oktober 2021.

Två svenska filmer tävlar på Tribeca

2021-04-22
Bild från filmen The Scars of Ali Boulala. Foto: Patrick O'Dell

Två svenska filmer är uttagna att tävla på Tribeca Film Festival i juni. Båda är gjorda med stöd från Film Stockholm! Max Eriksson har regisserat dokumentärfilmen The Scars of Ali Boulala, medan kortfilmen Det sista äktenskapet är gjord av Gustav Egestedt och Johan Tappert. Den sistnämnda vann pris för Bästa europeiska kortfilm på Brussels Fantastic Film Festival för några dagar sedan och går att se på SVT Play.

SCREEN TALENT PITCHING FORUM

2021-04-14
Bild från Screen Talent Europe Pitching Forum 2020

Delta i ett pitchforum online på den norska Kortfilmfestivalen och vinn 4000€ i produktionsstöd för din nästa kortfilm. Kortfilmfestivalen (9-13 juni 2021), i samarbete med Mediefabrikken och Screen Talent Europe, bjuder in producenter, regissörer och manusförfattare från Europa att pitcha nya kortfilmsprojekt. Pitchen äger rum den 10 juni, pitch-workshop och mentorstöd den 8-9 juni. Ansök senast den 12 maj.

Sök manusstipendium senast 1 maj

2021-04-06

Skriver du på en långfilm eller dramaserie? Sök "Efter Bergman", ett manusstipendium som riktar sig till nordiska auteurer, skrivande filmskapare. Stipendiet är utformat som ett utvecklingsresidens och innebär vistelse på Bergmangårdarna på Fårö med tillgång till en dramaturg. "Efter Bergman" delas ut till en filmskapare vars manus är angeläget för vår tid, uppvisar originalitet och besitter en egen röst. Sök senast 1 maj. Läs mer...

Ansökningsportalen är öppen

2021-04-01

Välkommen att söka samproduktionsmedel eller utvecklingsinsats för kortfilm, långfilm och tv-drama.

Ansökningsportal öppnar i april, vd tillträder i augusti

2021-03-31
Kristina Colliander. Foto Svenska Filminstitutet

Kristina Colliander har utsetts till ny vd för Film Stockholm AB. Kristina kommer närmast från Svenska Filminstitutet där hon är chef för avdelningen Filmstöd. Hon tillträder sin nya vd-roll från och med augusti 2021. I april öppnar ansökningsportalen som möjliggör för aktörer i filmbranschen att söka samproduktionsmedel och utvecklingsinsatser.