Hoppa till huvudinnehåll

Söker du finansiering till ditt filmprojekt? Här hittar du frågor och svar om Film Stockholm, ett nytt produktionscentrum för film och tv i Stockholmsregionen. Bolaget startar sin verksamhet första kvartalet 2021. 

Bild från inspelningen av Skuggdjur av Jerry Carlsson. Foto: Josef Persson.

Region Stockholm och Stockholms stad gör gemensam sak och startar ett nytt produktionscentrum för film och tv. Det nya bolaget, som får namnet Film Stockholm, kommer att fördubbla de produktionsmedel som parterna tidigare kunnat satsa och göra det tydligare och enklare för filmbranschen att söka finansiering. Styrelseordförande blir Kristina Rennerstedt.

Skärmbild från en bokningssida för biobiljetter.

Film Stockholm arbetar löpande med att kartlägga pandemins effekter på länets biografer och andra visningsverksamheter. Efter att de skärpta restriktionerna står det klart att 46 av biograferna i Stockholms län valt att stänga. Endast sex biografer är nu öppna i Stockholms län. Hör gärna av er till oss och informera om läget för er verksamhet.

Bild från en tidigare nätverksträff i Örebro. Foto: Ulf Slotte.

Den 17 december ca 9.00-11.30 arrangerar Film Stockholm en nätverksträff för biografer och andra visningsaktörer. Medverkande är bland annat Filminstitutet som berättar om fördelning av krisstöd och ger en uppdatering av läget, samt Peter Fornstam, ordförande i Sveriges Biografägareförbund som berättar om förbundets arbete under pandemin. 

Ur Daddy's Girl av Julia Lindström, vinnare av STOCKmotions stora pris 2020. Foto: Torbjørn Sundal Holen.

2020 års upplaga av STOCKmotion filmfestival blev speciell – aldrig tidigare har vi arrangerat en helt digital festival. Men som vanligt kan vi se tillbaka på fyra dagar av kortfilm i världsklass och intressanta seminarier. STOCKmotions stora pris delades ut till Daddy’s Girl av Julia Lindström.

Bild ur filmen Hållbart professionell. Foto: Antonio Ikovic.

Nu börjar den sjunde upplagan av kortfilmsfestivalen STOCKmotion, som visar filmer av regissörer baserade i Stockholms län. Årets festival hålls digitalt den 14-17 oktober. Ta chansen att se nya talanger och etablerade favoritregissörer ta sig an aktuella ämnen i sina senaste kortfilmer.

Ur Något att minnas av Niki Lindroth von Bahr.

Nu släpps programmet till den sjunde upplagan av kortfilmsfestivalen STOCKmotion, som 2020 hålls digitalt den 14-17 oktober. Ta chansen att se morgondagens stjärnregissörer ta sig an aktuella ämnen i sina senaste kortfilmer.

Ur Kollektivet, vinnare av STOCKmotions stora pris 2019. Foto: Lisabi Fridell.

Från den 9 september kommer några av höjdpunkterna från förra årets STOCKmotion filmfestival att visas på Sergels torg. Inför årets upplaga arrangerar STOCKmotion, AMF Fastigheter och Film Capital Stockholm kortfilmsbio för alla som besöker torget. Här kommer ett urval uppskattade filmer från förra årets festival att visas under lunchtid.

Biografprojektor på Mälaröbion. Foto: Ulf Slotte/Film Stockholm

Under fyra vardagskvällar med start den 15 september 2020 genomför Film Stockholm en nybörjarkurs för biografmaskinister. Kursen vänder sig till dig som inte har några förkunskaper och vill lära dig grunderna kring filmvisning på biograf.

Stillbild ur filmen Greta. Foto: BR•F.

Två filmer med stöd från Region Stockhom genom Filmbasen har blivit uttagna till Venedigs filmfestival. Nathan Grossmans dokumentär Greta och kortfilmen Nattåget av Jerry Carlsson har båda fått Filmbasens projektstöd.

Sidor