Hoppa till huvudinnehåll
Flyer om STOCKmotion - deadline för lättvikt 10 september 2020.

STOCKmotion filmfestival har fått in nästan 200 filmer, stort tack till alla er som har skickat in så att det blev så många bidrag!

Men vi vill ge ytterligare en chans till de yngre filmskaparna, så alla ni som är upp till 15 år kan fortfarande skicka in era filmer för att tävla i kategorin lättvikt.

Bilder ur Den Pedagogiska Designbyråns verksamhet. Foto: Hanna Andersson, Mahdi Janipour/Imna Photo, Antonia Sehlstedt.

Välkommen till filmpedagogiskt frukostsamtal den 3 juni 10:00! Den här frukostträffen riktar sig till dig som arbetar med filmpedagogisk verksamhet för barn och unga i skola eller fritidsverksamhet. Ett digitalt möte där vi också fokuserar på det digitala – pedagogik och inspiration för dig som kommit igång eller funderar på att starta distansundervisning eller streama dina arrangemang.

STOCKmotion - skicka in din film senast 25 maj.

2020 års upplaga av kortfilmsfestivalen STOCKmotion hålls den 16-17 oktober. På STOCKmotion är kortfilmer av filmare i alla åldrar baserade i Stockholms län välkomna.
Nu är anmälan öppen i alla kategorier. Deadline för att skicka in filmer är den 25 maj. 

Gustaf Skarsgård och Matias Varela som Martin Schibbye respektive Johan Persson i 438 dagar. Foto: Charlie Sperring.

Film Stockholm och Mediotekets gemensamma projekt med filmade filmhandledningar har resulterat i två stycken handledningar. Först ut var en handledning till filmen Till drömmarnas land av Victor Lindgren. Nu kommer handledningen till Jesper Ganslandts 438 dagar. Handledningen har ett tilltal direkt till eleverna och innehåller utvalda klipp med frågeställningar att arbeta vidare med i klassrummet efter filmvisning.

Josefine Alm. Foto: Privat.

Josefine Alm är Film Stockholms nya filmpedagogiska konsulent. Hon har vikarierat på tjänsten under hösten och har nu fast tjänst. 

Skylt med texten "BIO". Foto: Mikael Ström/Film Stockholm.

Driver du biograf eller arrangerar filmvisningar i någon annan form? Då finns det sannolikt stöd som ni kan söka för er verksamhet. Se gärna vår stödkalender för visningsaktörer för kommande deadlines och vart man vänder sig för att söka stöden.

Skärmdump från jobbannonsen på Region Stockholm rekryteringsplattform.

Vi söker filmpedagogisk konsulent till Film Stockholm, länets resurscenter för film och rörlig bild. Konsulenten arbetar med att utveckla formerna för hur man kan använda film och digitala uttryck som ett pedagogiskt verktyg för lärandet inom skolan eller på fritiden

Stillbild från Till drömmarnas land. Foto: Rasmus West.

Film Stockholm och Medioteket presenterar ett gemensamt pilotprojekt med filmade filmhandledningar. Först ut är en handledning till filmen Till drömmarnas land av Victor Lindgren. Handledningen har ett tilltal direkt till eleverna och innehåller utvalda klipp med frågeställningar att arbeta vidare med i klassrummet efter filmvisning. Vi hoppas att filmhandledningen ska underlätta uppföljningen av filmen och öka den digitala kompetensen och elevernas filmkunnighet. 

Biografprojektor.

Efter årsskiftet kommer Film Stockholm att åter igen arrangera en omgång av den populära nybörjarkursen för biografmaskinister. Kursen kräver inte att du har några förkunskaper som maskinist och ger dig en introduktion till grunderna för filmvisning på biografen.

Entré till Nordisk Film.

Den 21 januari bjuder Film Stockholm in till gemensamt studiebesök på Nordisk Film:s första biograf i Sverige, i Gränbystaden i Uppsala. Nordisk Film är dominerande biografaktör i Danmark och driver också en biografkedja i Norge. Under de närmaste åren är det Nordisk Films ambition att starta ett 10-tal biografer i Sverige.

Sidor