Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 264-118103

STOCKmotion Filmfestival

STOCKmotion är en filmfestival i Stockholm som arrangeras på Filmhuset i mitten av oktober varje år, sedan 2014. Här tar filmskapare i alla åldrar plats på vita duken och förutom film och festligheter bjuds det även på aktuella seminarier och en rad nätverksmöjligheter.

STOCKmotions vision är att skapa en lustfylld rörelse kring den rörliga bilden, och därtill beröra både djupt och brett. Här samlas filmintresserade och bransch för två intensiva och inspirerande dagar. Här anordnas speeddating mellan filmare och producenter och fördjupande seminarier fungerar som mötesarena och fortbildning.

Kortfilm har ett självklart fokus då formatet är en konstform som väger allt tyngre i takt med att medielandskapet förändras. Ny och billigare teknik har dessutom gjort det möjligt för fler filmskapare, allt från pensionärer till skolbarn, att uttrycka sig. Låt dig överraskas av deras berättelser, som varvat med verk av professionella filmare bildar ett mångfasetterat pärlband av fantastisk film.

STOCKmotion tar vid efter festivalerna Vårrullen och Filmgala Norr och blir också den självklara platsen för Stockholms läns regionala uttagning till den nationella Novemberfestivalen. Skolklasser som arbetar med film är varmt välkomna att delta med egenskapade filmer, och att komma och titta på film under festivalen. 

Läs mer på festivalens hemsida. Du hittar även STOCKmotion bland våra medlemmar