Tidigare workshops & event

Film Stockholm arrangerar varje år en rad workshops, seminarier och andra typer av events för våra målgrupper. Här ser du en del av våra tidigare workshops och event.

Bergmanveckan: Auteuren är död, länge leve auteuren!

2022-06-30
Syntolkning: Montage med bilder på Emma Gray Munthe, Susann Billberg-Rydholm, Niki Lindroth von Bahr och Goran Kapetanović. Foto: Privat/SF Studion (Susann Billberg-Rydholm)/Jorun Burman Berg (Niki Lindroth Von Bahr).

Film Stockholm arrangerar tillsammans med Film på Gotland ett samtal under Bergmanveckan på Fårö med rubriken Auteuren är död, länge leve auteuren! Kreatörens roll, utmaningar och möjligheter i det nya produktionslandskapet.

Tid & plats: Torsdag 30 juni, Bergmancenters utomhusscen, Fårö.

Webbinarium: Tillsammans gör vi svensk film hållbar

2022-03-22
Inspelningsutrustning i fokus under en filminspelning i Stockholm. Foto: Daniel Chilla/Film Stockholm

Svensk filmproduktion har mycket att vinna på att delta i en omställningen till ett mer hållbart producerande. För att det ska ske krävs kunskap, samverkan och lämpliga verktyg. Film Stockholm AB och Film på Gotland har 2022 valt att testa och utvärdera företaget Greentimes verktyg Hållbar film.

Vi vill därför välkomna till ett inspirerande webbinarium den 22 mars om verktyget och hur det kan bidra till att göra just din produktion mer hållbar.

Sök till kortfilmsworkshopen ”Nya röster: Workshop”!

2022-03-07
Sebastian Johansson Micci med kamera framför en rosenbuske. Foto: Tuva Björk.

Vill du få inspiration och verktyg för att kunna förverkliga ditt kortfilmsprojekt? Har du en idé som du skulle vilja göra film av, eller har du börjat göra en film som du vill komma vidare med? Sök till Film Stockholms och Fanzingos Nya röster: Workshop som hålls under våren 2022! 

Webinarium för release av ”Guide för arbete med inspelningsplatser”

2022-01-27
Sveavägen avspärrad under inspelningen av Den osannolike mördaren. Inklippt i bilden är kartor med pilar och information ur tillståndsansökan. Foto: Daniel Chilla.

Under 2021 har Film Stockholm AB, Film i Skåne AB, Filmkontoret Göteborgs Stad, Film i Väst, Film på Gotland samt Filmpool Nord tillsammans arbetat fram ett nytt verktyg som är tänkt att underlätta arbetet med en av filmbranschens viktigaste tillgångar: inspelningsplatsen.

I webinariet den 27/1 presenteras guiden som tagits fram gemensamt med producenter, platschefer och tillståndsgivare för att underlätta ett strukturerat och långsiktigt hållbart arbete med inspelningsplatser i hela landet.

Filmworkshop: Nya röster – Nya filmer

2021-09-25
Bild: Pella Kågerman regisserar

Har du en idé som du vill göra film av? Vill du få inspiration och verktyg för att kunna förverkliga ditt kortfilmsprojekt? Sök till Film Stockholms och Fanzingos workshop Nya röster – Nya filmer. Workshopen leds av Ali Quraishi, filmare, fotograf och workshopledare, och Pella Kågerman, regissör och manusförfattare. Pella vann en Guldbagge för långfilmsdebuten Aniara och är aktuell med kortfilmen Reckless. Tillsammans delar de med sig av framgångar, misstag, tips och inspiration. Workshopen äger rum 25-26 september 2021. Sök senast 30 augusti!

Bootcamp Shorts Lab

2021-09-17

Under helgen den 17-19 september 2021 finns det möjlighet att kostnadsfritt ta del av Bootcamp Shorts Lab med en rad intressanta seminarier och masterclasses som passar dig som gör kortfilm.

Work in progress: Sagres

2021-06-21
Bild från filmen Sagres. Foto: Sloan Laurits

Vi har bjudit in regissören och manusförfattaren Lovisa Sirén och skådespelerskan Bahar Pars till ett samtal och work in progress kring Lovisa Siréns kommande långfilmsdebut Sagres, där Bahar Pars spelar en av huvudrollerna. Vi är nyfikna på arbetet med filmen, då inspelningen påbörjades mitt under pandemin 2020. Hur har det påverkat produktionen och vilka nya vägar har det lett till? Moderator: Emma Gray Munthe. Obs! Nytt datum: 21 juni kl. 14-15.

Se Screen Talent Europe Pitching Forum den 10 juni

2021-06-10

Välkommen att se SCREEN TALENT EUROPE PITCHING FORUM online under norska Kortfilmfestivalen! Elva producenter, regissörer och manusförfattare presenterar sina projekt för en extern jury och en online-publik av potentiella medproducenter, finansiärer och filmskapare. Den pitch som vinner får ett produktionsbidrag på 4000 EUR. Följ pitchen online den 10 juni kl. 11.00 – 13.00.

Samtal om filmkommission

2021-04-29
Daniel Chilla och Ville Jegerhjelm

Vad är filmkommission? Hur kan filmkommissionärt arbete påverka din filminspelning? Vi har bjudit in filmkommissionärerna Daniel Chilla (Film Stockholm) och Ville Jegerhjelm (Film på Gotland) att samtala om sitt arbete och hur de kan underlätta och vägleda filmproduktioner i regionerna. Moderator: Maida Krak, filmproducent. Datum: 29 april kl. 15.00-16.00. Anmälan...

Flaggvaktsutbildning

2021-03-29
Filminspelning på natten. Foto: Daniel_Chilla

Kursen inbegriper Flaggvaktsutbildning och Arbete på väg 1:1, 1:2 och 1:3 (ej HLR). Deltagare erhåller bevis/diplom för genomförd utbildning. Kursavgift: 800 kr exkl. moms. Max 16 deltagare. Coronadirektiv, anmälan och mer info: Läs mer...